Fietsknooppuntennetwerk

Stippel zelf je route uit met start in Tremelo!
Een paar uur, een dagje tussendoor, een weekend of een hele vakantie lang. Langs het fietsknooppuntennetwerk kan je heel eenvoudig Vlaams-Brabant op twee wielen beleven zo lang je maar wil. En jouw fietstocht start natuurlijk in Tremelo!

In totaal bedraagt het netwerk 2.150 km. Het omvat verschillende types van landschap en gaat op enkele plaatsen tot in het centrum van de steden. 

Hoe werkt de fietsnetwerkkaart? Teken je route uit en noteer de nummers van de knooppunten waar je langs komt in de juiste volgorde. Daarna volg je met de fiets gewoon de route van nummer tot nummer, dus van knooppunt tot knooppunt, door de wegwijzers te volgen. Je kan eindeloos knooppunten combineren. Op de kaart staan de afstanden, hellingsgraad, bezienswaardigheden, fietscafés en fietslogies vermeld. 

De fietsnetwerkkaart is te koop aan het onthaal van het gemeentehuis en het Sven Nys Cycling Center.

Dit fietsnetwerk sluit ook aan op de RAVelroutes die heel Wallonië doorkruisen, op de fietskaarten van de aangrenzende provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Limburg en Waals-Brabant. Het netwerk sluit ook aan op de Groene Wandeling, een prachtig wandel- en fietstraject langs de mooiste parken en natuurzones van Brussel.

Je ken je route ook uitstippelen op de gratis online routeplanner.