Langs Tremeloos schoolverleden

Boeiende fietstocht langs Tremeloos schoolverleden
"Langs Tremeloos schoolverleden" neemt je mee op een boeiende tocht langs alle (oud-)schoolgebouwen. Achter deze - vaak monumentale - gevels schuilt de geschiedenis van ons lokaal onderwijs.
  • De route is niet bewegwijzerd, maar wordt gevolgd aan de hand van het plan in de brochure "Langs Tremeloos schoolverleden" of het gps-bestand.

Een boeiende tocht langs alle (oud-)schoolgebouwen in Tremelo, Baal en Ninde. Achter deze - vaak monumentale - gevels schuilt de geschiedenis van ons lokaal onderwijs.
 
"Langs Tremeloos schoolverleden" brengt de evoluties in het onderwijs in Baal, Tremelo en Ninde in beeld. Een boeiend verhaal, dat onlosmakelijk samenhangt met de snelle evoluties van de nieuwe moderne tijd, de politieke veranderingen en "schoolstrijd" tussen overheid en kerk. Dit verhaal schetst een belangrijk deel van de geschiedenis van onze gemeente.
 
Je kan al deze plaatsen en info ook vinden in de erfgoedapp. Download de erfgoedapp op je smartphone en zoek naar “Langs Tremeloos schoolverleden”.

Hoe aanvragen?

De brochure "Langs Tremeloos schoolverleden" kan je gratis verkrijgen aan het onthaal van het gemeentehuis en het Sven Nys Cycling Center.

Kostprijs

De route is gratis.