Mountainbikeroute Balenberg

23 km - start Sven Nys Cycling Center
Deze route biedt je een mooi opwarmertje voor het stevigere werk op de Balenberg.

Vanaf het Sven Nys Cycling Center op de Balenberg vertrekken we richting Molenberg. Via holle wegen rijden we langs de prachtige ruïne van de 700 jaar oude molentoren. Langs een rustige veldweg dalen we verder af richting Demervallei. We rijden door het eerste deel van de Demerbeemden tot aan de Demerpoort.

Daar kan  je kiezen voor een aansluiting met de rode lus van de Aarschotse mountainbikeroutes of met de blauwe lus van de Rotselaarse mountainbikeroutes.

We vervolgen onze weg langs het tweede deel van de Demerboorden tot aan de grens met Tremelo. Hier volgen we kleine bospaadjes doorheen wandelbos Parkheide en belanden langs de oevers van de Laak, een zijrivier van de Demer.

We doorkruisen natuurgebied Kalvenne en zetten koers door natuurgebied Balenberg naar het Sven Nys Cycling Center, waar ons het cyclocross-parcours en een vast mountainbike- en trailparcours wachten.

  • Bewegwijzerde mountainbikeroute (groene pijl).
  • Moeilijkheidsgraad: beginner (met uitzondering van de parcours op het domein Balenberg, waar parcours/secties voor alle niveaus liggen).
  • Start en eindig op de parcours van het Sven Nys Cycling Center, waar je je verder kan uitleven.
  • De route sluit aan op de routes van Rotselaar en Aarschot en zo op het netwerk Hageland.
  • Zowel geschikt voor mountainbike, als crossfietsen.
  • Je kan een TREK mountainbike of crossfiets huren in het Sven Nys Cycling Center. Reserveer minimum 3 dagen vooraf via fietshuren@svennyscyclingcenter.be
  • Douches, kleedkamers en fietsafspuitpunt zijn beschikbaar in het Sven Nys Cycling Center.

Kostprijs

De fietsroute is gratis. De stafkaart "MTB Tremelo" kost €3 en is te koop in het Sven Nys Cycling Center. 

Actie!

Via de Komoot-account van het Sven Nys Cycling Center kan je tal van GPS-routes ontdekken. Komoot is een handige tool om routes te plannen en te delen. Het Sven Nys Cycling Center deelt gratis Komoot-accounts uit ter waarde van 8,99 euro. Vraag hier je gratis account aan!

Contact

Vandaag
Nu gesloten
Gesloten
Morgen
open van 10:00 tot 18:00
Alle openingsuren Sven Nys Cycling Center