Open Kerkdag Ninde

Drie glasmeesters, telkens anders
Op 1 en 2 juni zet de kerk van de Heilige Damiaan zijn deuren wagenwijd open. Dit naar aanleiding van Open Kerken Dagen.

We ontmoeten er THEYS & MISEUR - DRIE GLASMEESTERS TELKENS ANDERS.

Theys & Miseur is gespecialiseerd in het maken van exclusieve glaswerken gaande van restauraties van brandglasramen tot hedendaagse glaskunst als schilderijen, schalen en juwelen.

Daniël Theys is meester in het restaureren en maken van glas- in- loodramen.

Zoon Daan trok na zijn studies Beeldende kunsten aan St. Lucas naar Murano (It.) om er de oude technieken van het glasblazen te leren. In hun atelier in Holsbeek werkt hij aan installaties en schilderijen al dan niet met glas.

Moeder Chris Miseur heeft zich gespecialiseerd in de glass-fusing techniek, waarbij verschillende lagen glas op en in elkaar versmolten worden.

Het Damiaanglasraam in de kerk van Ninde (2009) is van de hand van Daniël en Daan Theys. Daan ontwierp het glasraam en Daniël zorgde als glazenier voor de uitvoering.

  • Kom genieten van deze mooie tentoonstelling op 1 en 2 juni 2024 telkens tussen 13 en 18 uur in de Heilige Damiaankerk van Ninde, Pater Damiaanstraat 35, 3120 Tremelo-Ninde.
  • We vergasten je ondertussen op live orgelmuziek en een glaasje spumante.
  • Toegang is gratis.
  • Interessante brochure is verkrijgbaar.