Week van de Poëzie

Laat je onderdompelen in bloesemingen en overvloed!
Woensdag 26 januari trapt de bib de Poëzieweek 2022 op gang! Het thema dit jaar is natuur, met als motto 'bloesemingen en overvloed'. Het is dus maar passend dat we ons dit jaar opstellen in de prachtige tuin van de bib.

Poëziedag 'Dichter bij de natuur': Woensdag 26 januari

We beginnen al om 14 uur met lokaal dichtster Ine De Volder. Zij is onder meer bekend van haar laatste bundel De taart op de kers en deelt aan de ingang van de bib gratis originele gedichtjes uit. En geloof ons: als we zeggen 'origineel', bedoelen we ook echt origineel! Benieuwd? Bezoek dan zeker de bib voor een balletje poëzie.

Van 15 tot 16 uur is het de beurt aan Gritta Maes van Schildpadtijd. Zij gaat 'poëzingen' met de gelukkige kinderen die zich het eerst inschrijven.

's Avonds verwelkomen we om 19 uur de Baalse pianiste Elisabeth Wolf, die in 2020 haar prachtige debuutalbum Out of the Blue uitbracht. Zij zorgt voor de muzikale noot, terwijl Tremelose dichters hun eigen werk voordragen rond onze vuurschalen.

Intussen geniet je als bezoeker van een drankje en een hapje. Meer dan genoeg redenen dus om je op een koude, donkere winteravond naar de bib te begeven!

Een gedicht smaakt toch altijd?

Alle 85-plussers in Tremelo krijgen een lekkere chocoladereep, bedrukt met een gedicht van dorpsdichter Greet Van Moer. Zo komt de Week van de Poëzie thuis op bezoek bij onze meest ervaren inwoners en kunnen zij thuis van de poëzie genieten.